Velké americké a globální korporace přechází na zelenou energii, dodavatelé energie by měli reagovat

Společnosti jako Walmart, Ikea, Apple, General Motors, eBay, Procter & Gamble, Facebook, Starbucks, Google či Hewlett Packard jsou mezi velkými korporacemi, které chtějí využívat více energie z obnovitelných zdrojů. Důvodem tohoto trendu může být snaha o trvale udržitelný rozvoj a odolnost provozu firem proti výpadkům dodávek ze sítě.

Ilustrační snímek

Snižování emisí může také pozitivně vnímat veřejnost, která se obává klimatických změn. Na seznamu RE100 je již 131 společností, které se zavázaly, že budou stoprocentně využívat pouze obnovitelné zdroje.

Pro energetické společnosti tento trend znamená významný pokles poptávky, který může znamenat nárůst cen pro ostatní spotřebitele, protože se fixní náklady na provoz sítí rozpočítávají mezi méně zákazníků.

Dodavatelé energie mohou na tento trend reagovat nabídkou energie z obnovitelných zdrojů. Investice do obnovitelných zdrojů však obvykle musí schválit místní energetický regulační úřad, který hlídá, aby odběratelé neplatili zbytečně vysoké ceny a aby měl každý spolehlivý přístup k dodávkám energie.

-tk-

Zdroj: TDWorld - americký portál pro profesionály v oboru energetiky
Zobrazit přehled článků ze zdroje TDWorld