Španělsko schválilo nové zákony pro přenos a rozvod energie

Španělská vláda schválila dva nové zákony navržené pro snížení nákladů a zvýšení kontroly a účinnosti přenosu a rozvodu energie. Tyto nové zákony následují nedávno přijatý překlenovací zákon, jehož základním cílem je eliminovat nahromaděný deficit ve výši přibližně 30 miliard euro mezi regulovanými příjmy a výdaji, známý jako tarifní deficit.

Mezi novými opatřeními nalezneme přísnější kontrolu a audit majetku, nové podpůrné programy pro distribuční společnosti v boji s podvodníky a omezení ročních výdajů. Malé distribuční společnosti budou moci využít tříleté období, aby se mohly přizpůsobit novým normám.

Španělsko bylo nedávno nuceno zneplatnit svou pravidelnou aukci CESUR, která určuje tarify pro domácnosti pro nadcházející tři měsíce, kvůli obviněním z manipulace procesu.

Antimonopolní úřad CNMC následně vládě poradil, aby použila vzorec vycházející z trendů cen za poslední tři nebo šest měsíců pro výpočet tarifů, což by zvýšilo ceny buď o 2,9% nebo o 1,4% v závislosti na typu použité metody.

-tk-

Zdroj: ElectricNet - informace pro obchodníky s elektřinou
Zobrazit přehled článků ze zdroje ElectricNet