Pražská energetika implementuje Microsoft Solution for Intranets

IT oddělení energetické společnosti PRE si vybralo řešení založené na intranetových technologiích Solution for Intranets společnosti Microsoft. Od samotného zadání projektu uběhlo 6 týdnů, přičemž projekt garantovala společnost Microsoft společně se svým implementačním partnerem společností DIGI TRADE.

Cílem bylo na počátku najít takové informatické řešení pro IT oddělení, které by usnadnilo celému týmu sdílení a schvalování projektových dokumentů. Současně mělo vyřešit problémy procesní návaznosti schvalování dokumentů a workflow. Situace byla před řešením tohoto problému a před vypsáním projektu složitá. Dokumenty se schraňovaly na souborovém systému v běžných souborech a adresářích. Takové řešení – byť je pro malé projekty efektivní – s sebou ovšem neslo svá úskalí. Dokumenty byly v adresářích nepřehledně uspořádány, neexistovala jejich logická provázanost, bylo těžké v dokumentech nalézt informace a nebylo vyřešené workflow, řízení připomínkování, schvalování a publikování dokumentů na vnitřním intranetu společnosti PRE.

Projekt byl nakonec navržen a realizován na platformě **Windows 2000 Server** a s využitím moderního řešení pro intranety s názvem **Microsoft Solution for Intranets** (MSI). Řešení MSI poskytuje intranetovým podnikovým uživatelům mnoho funkcí. Obsahuje služby pro týmovou spolupráci v prostředí webu, portál pro správu a vyhledávání informací a umožňuje realizovat živé multimediální vysílání na pracovní stanice koncových uživatelů.
Zdroj: Microsoft - české webové stránky společnosti Microsoft
Zobrazit přehled článků ze zdroje Microsoft