Návrh změny vyhlášky č. 439/2001 Sb.

Jedná se o vyhlášku, kterou se mění vyhláška Energetického regulačního úřadu č. 439/2001 Sb., stanovující pravidla pro vedení oddělené evidence tržeb, nákladů a výnosů pro účely regulace a pravidla pro rozdělení nákladů, tržeb a výnosů z vloženého kapitálu v energetice.

Změny se týkají především výrobců, kteří elektřinu vyrobenou ve vlastním zařízení po odečtení vlastní spotřeby na výrobu elektřiny nebo elektřiny a tepla z výrobny dodávají do přenosové soustavy nebo do regionálních distribučních soustav ve výši nejméně 80 % ročního objemu vyrobené elektřiny.

Regulační výkazy musí být předkládány držitelem licence skupin 12, 14 a 22 až 25 nejpozději do 30. dubna roku předcházejícího regulovanému roku, držitelem licence skupiny 13 do 15. května roku předcházejícího regulovanému roku a držitelem licence skupin 11, 31 a 32 do 30. června roku předcházejícího regulovanému roku.

Lokální distributoři, kteří užívají tarify regionálního distributora podle zvláštního právního předpisu, nepředkládají regulační výkazy podle odstavce 1. Předložení těchto výkazů si Úřad může vyžádat.

**Datum vydání:** VII/2002
Zdroj: Energetický regulační úřad - portál českého Energetického regulačního úřadu
Zobrazit přehled článků ze zdroje Energetický regulační úřad