Spam a jeho vliv na děti

Nevyžádané komerční e-maily dnes výrazně zasahují i do životů našich dětí. Nedávný americký výzkum například dokazuje, že 80% dětí mezi sedmi a osmnácti lety dostává nevyžádané e-maily každý den. Jsou tak bombardovány pornografickými materiály, reklamami na Viagru a nejrůznější další produkty a služby. Každé z pěti dětí přitom obdržený spam čte.

Odborníci proto hovoří o tom, že rodiče by měli své děti upozorňovat na nebezpečí spojené se spamem, aby tak nebyly vystaveny nevhodným materiálům nebo se nestaly obětmi internetových podvodů. Každé třetí dítě totiž uvedlo, že nebylo schopné určit, zda byly konkrétní nevyžádané zprávy pro ně dobré, nebo ne. Důležité je vysvětlit dětem, aby na internetu neuváženě neuváděly své osobní údaje.

Spam dnes představuje asi polovinu všech odeslaných e-mailů a stává se stále nepříjemnější záležitostí pro soukromé osoby i podniky. Legislativní opatření proti spamu se snaží zavést už nejedna vláda. Na podzim se navíc předpokládá, že Evropské unie postaví ve všech členských státech nevyžádané komerční e-maily mimo zákon.

Zdroj: BBC - zpravodajský server BBC
Zobrazit přehled článků ze zdroje BBC