Distribuční společnosti vytváří online alianci pro další vzdělávání

Giganti elektroenergetického distribučního průmyslu – konkrétně společnosti Exelon, Entergy, Nevada Power, Pepco, Reliant-MidAtlantic, Florida Power & Light, DC Cook Nuclear (AEP), APPA, NRECA, Xcel Energy, Oklahoma Gas & Electric, Sierra Pacific Resources, a IBEW, nedávno vytvořili alianci s názvem EPCE (Koalice dodavatelů energií pro další vzdělávání) za účelem poskytování online vzdělávacích příležitostí speciálně pro elektroenergetický distribuční průmysl.

Partneři aliance EPCE (www.epceonline.org) společně vytvořili specializovaný program online vzdělávání, který by měl zajistit zvyšování profesních kvalit techniků a dalších zaměstnanců distribučních společností a elektráren. Tato koalice je ve svém oboru jedinečná, protože byla vytvořena na základě stále vzrůstajících potřeb a požadavků pracovníků a nároků na ně. Program by měl pomoci zaplnit mezeru po zaměstnancích, kteří v nejbližších letech odejdou do důchodu (údajně až 30 %).

Kurzy EPCE mají formu online výuky pod vedením instruktora. Studenti mají ke svým kurzům přístup prostřednictvím Internetu, a to 24 hodin denně, 7 dnů v týdnu. V zájmu zajištění těchto kurzů uzavřela koalice EPCE partnerství s Bismarck State College v Severní Dakotě. Tato vzdělávací instituce také navrhla a vytvořila jednotlivé vzdělávací a certifikační programy. Prostřednictvím její webové stránky se také studenti dostanou k jednotlivým přednáškám a zadáním úkolů. Komunikace mezi studenty a učiteli se uskutečňuje prostřednictvím e-mailu, diskusních skupin a chatu. Díky této časové flexibilitě se mohou programu účastnit i pracovníci distribučních společností, kteří pracují v terénu.

**Datum vydání:** VII/2002
Article source Energy Central - Zdroj informací o elektroenergetice.
Read more articles from Energy Central